Netaş, ilk 500 bilişim şirketi arasında,
6 kategoride birinci oldu.
Türkiye’nin lider sistem entegratörü Netaş, BT Haber Yayıncılık tarafından 17’ncisi gerçekleştirilen “Bilişim 500 – İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırmasında, bu yıl tek seferde 6 kategoride birden birinci oldu. Netaş, Türk bilişim sektörünün en büyük 500 şirketinin değerlendirildiği çalışmada, “Yılın Sistem Entegratörü”, “Yılın Sistem Entegratörü / Donanım”, “Yılın Sistem Entegratörü / Yazılım”, “Yılın Ağ Donanımı”, “Yılın Yazılım İhracatı” ve “Kurulum Bakım Destek Hizmetleri” kategorilerinde birinciliği aldı.
“Yılın Sistem Entegratörü “ ve “Yılın Sistem Entegratörü / Donanım” ödüllerini teslim alan Netaş Kamu ve Savunma Sektörü Genel Müdürü Kamil Orman, “Kurumların dijitalleşme sürecinde uçtan uca katma değerli çözümler, sistem entegrasyonu ve teknoloji hizmetleri sunuyoruz. Kamu, özel kurum ve kuruluşlarının güvenilir teknoloji ortağıyız. Sıfırdan 4.5G gibi ülkemiz için çok önemli olan ve ülkemizi ileriye taşıyacak mobil genişbant teknolojilerin yanında veri merkezi, bulut bilişim ve sanallaştırma, bütünleşik iletişim, siber güvenlik gibi diğer yeni nesil teknolojilerde de milli kaynaklarımız ve küresel ArGe yetkinliklerimiz sayesinde çözüm geliştirirek müşterilerimize sunuyoruz.” dedi.
“Yılın Ağ Donanımı” ödülüyle ilgili bilgi veren Netaş Kurumsal Sektör Genel Müdürü Mehmet Ali Tombalak, “Netaş, uluslararası teknoloji firmalarıyla olan köklü ortaklıkları sayesinde her türlü ihtiyacı karşılayan, uluslararası standartlara haiz ve tüm sertifikalara sahip bir firma. Dijital dönüşümde BT altyapısının etkili kullanımını sağlamak için büyük projeleri gerçekleştirebilen yetkinlikte. Finans’tan Enerji’ye, Perakende’den Telekom’a kadar farklı dikey sektörlere katma değerli çözümler sunarak büyümeye devam edeceğiz.” diye ekledi.
“Yılın Sistem Entegratörü / Yazılım” ödülünü teslim alan Kamu, Savunma ve Telekom Sektörü İş Birimi Çözüm ve Proje Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Öner Tekin, “ArGe’mizin gücüyle lider ve pazarı yöneten bir Sistem Entegratörü olmanın gururunu yaşıyoruz. Müşterinin isteklerine özel, özgün yazılımlar yapabilme yeteneğimiz sayesinde verimli ve etkin çözümler geliştiriyoruz. Geçen yıl lansmanını yaptığımız Siber Güvenlik ürünümüz Nova gibi, yerli geliştirdiğimiz pek çok yazılım pazarda hakimiyetini sürdürüyor.” dedi.
“Yılın Yazılım İhracatı” ödülüyle ilgili bilgi aktaran Netaş Bilişim ve İletişim Teknolojileri ArGe Genel Müdür Yardımcısı Gönül Kamalı, “Bu yıl 5. kez bu ödülü almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya için var gücüyle çalışan ArGe merkezimizde özellikle VoIP ve Multimedya, VoLTE, VoWiFi gibi mobil genişbant çözümlerinin geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bu kapsamda farklı sektörlerde derinleşiyor, 200’ün üzerinde küresel telekom operatörü için özgün yazılım çözümleri geliştiriyoruz. Son 5 yılda 140’a yakın patent başvurusunda bulunduk ve bu sayıyı artırmak üzere çalışıyoruz.” dedi.
“Kurulum Destek Bakım Hizmetleri” ödülünü teslim alan BDH Genel Müdürü Bilgehan Çataloğlu, “Kurumların günlük BT operayonlarından çoklu hizmet ve ürün tedarikçilerinin yönetimine kadar, yüksek kalitede ve geniş yelpazede etkin servis hizmetleri sağlıyoruz. Amacımız, müşterilerimizin ana işlerine odaklanmalarını sağlayarak tüm yönetilebilir hizmetlerini üstlenmek ve müşterilerimize maliyet avantajı sağlamak. 81 ilde hizmet veren bir yapıda olmamız müşterilere katma değerli servisleri en verimli ve küresel ölçülebilir kalite standartları çerçevesinde sunmamızı sağlıyor.” dedi.
Bilişim 500 Ödül töreninde, Türkiye bilişim sektörüne 35 yıl ve üzeri emek verenlere takdim edilen ödülü alan Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “Bu çalışmada alınan sonuçlar, sektör için referans niteliği taşıyor. 50’nci yılımıza bir kala, Türkiye’nin ve bölgenin 1 numaralı sistem entegratörü olduğumuzu doğrulayan bu başarı ve Bilişim 500’den aldığımız 6 ödül, Netaş olarak ne kadar doğru bir stratejiyle yola devam ettiğimizi bir defa daha ortaya koydu. Bu başarı, aynı amaç etrafında kenetlenen, şevkle çalışan ve dönüşüme öncülük eden tüm Netaşlıların… Türkiye’nin kendi teknolojisini üreten bir bilişim firması olarak Türkiye’den çıkan “global” teknoloji markası olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye ekledi.